"Kunst als manier om tot begrip te komen van de wereld en jouw plaats daarin."

"Kunst als manier om tot begrip te komen van de wereld en jouw plaats daarin."

Hilde Streuper, aangenaam!

Leren van kunst is voor mij een middel om de brug te slaan naar het hier-en-nu en je laten beseffen dat alles met alles in verbinding staat in het grote universum. Het brengt je in verbinding met je ware zelf, de essentie van wie je werkelijk bent in relatie tot je medemens. Mijn training helpt je bij persoonlijke groei en ondersteunt om met hart en ziel te doen wat echt bij je past. Om je te laten voelen dat je een vrij mens bent en het leven creëert.

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de mens en in kunst. Al op de Middelbare school. Mijn afstudeertentoonstelling in 2004 (ARTEZ) ging ook al over de kracht van een houding van een mens. Uren lang kon ik op een terrasje zitten kijken naar mensen. Ik vroeg me dan af of de binnenkant  van dit figuur hetzelfde zou zijn als wat het lichaam uitstraalt? Dit resulteerde in tientallen tekeningen waarin ik mezelf begrensde om in 30 seconden in 1 lijntekening een model op papier moest zetten. 

Daarnaast was ik enorm gefocust op wat kunst kan betekenen voor de ontwikkeling van een mens. Ik haalde het jaar daarvoor (2003), mijn eerstegraads docenten diploma in kunsteducatie. Mijn enorme drive om een bijdrage te willen leveren aan de creatieve ontwikkeling van de mens resulteerde dat ik ruim 13 jaar leerkrachten in spe op een PABO les heb gegeven in kunsteducatie. Ik hoopte daarmee impact te maken op de manier waarop lesgegeven wordt in het basisonderwijs. Immers, alles begint bij het kind dus de basis moet goed zijn.

In 2016 ben ik uit onderwijsland gestapt omdat het mijn wereld niet meer was. Mijn passie voor kunst ebde weg door het huidige basisschoolsysteem omdat ik het niet meer vind passen bij de kinderen van deze tijd. Ik vertrok en gooide het roer om. 
Ik creëerde Filter C en daar werk ik nog steeds elke dag met plezier aan.  

Mijn jarenlange ervaring in het opleiden en coachen van mensen, mijn vakspecialisatie in kunsteducatie én mijn passie voor kunst komen nu samen in mijn onderneming.  

Mijn ingang is dat ik persoonlijk en professioneel leiderschap zie als een creatief proces. Het gaat in mijn programma’s over leidinggeven en leven vanuit een constante, bewuste verbinding met je creatieve vermogen. Alles begint met het stellen van een persoonlijke en betekenisvolle vraag. Ik vertel niet hoe ik denk en vul niets in, ik stel alleen maar de juiste vragen. Inzichten krijgen we via artistieke media, vaak een beeldend kunstwerk. Maar het kan ook bijvoorbeeld muziek of literatuur zijn. Dat is ook het leuke aan mijn programma, want we gaan naar inspirerende locaties zoals een museum of een schouwburg. Mijn missie met Filter C is mensen de kracht van creativiteit (weer) te laten voelen, met als doel een persoon te laten bloeien in al zijn of haar potentie. Om iemand naar buiten te laten stralen, wat diegene van binnen in zijn essentie is. Door je essentie te zien, creëer je vrijheid.

Alles is mogelijk, als je anders kijkt naar wat je ziet!

hilde

Hilde Streuper

Telefoon:
06-51819934

E-mail:
hilde@filter-c.nl

Filter C is geregistreerd bij CRKBO.

crkbo

© 2021 Filter C